Sinds 1 augustus ben ik dienst van Berséba. Die dag zat ik nog op de camping in Zweden maar drie weken later meldde ik mij fris en fruitig op het hoofdkantoor in Ridderkerk. Een dag later werd ik welkom geheten op het kantoor aan de Copernicuslaan in Ede. Die eerste dag kwam ik met de fiets (niet elektrisch…) wat verhit aan. Iets wat je normaliter niet zou doen op een eerste dag maar omdat ik Gert, Laura, Krijnie en Karianne al wat langer ken durfde ik dat wel aan. Inmiddels een elektrische fiets rijker geniet ik van de ritjes naar het kantoor.

Als eerste hebben Gert en ik een werkverdeling gemaakt en ontdekken we wat we aan elkaar hebben. Tegelijk ligt er ook werk wat gedaan mag worden. Hieronder een kleine opsomming van de dingen waar ik de afgelopen vier weken mee bezig ben geweest. Bewust een lijstje, omdat ik regelmatig de vraag krijg: “Wat doet een regiomanager eigenlijk”. Een kleine weergave:

 • Overleg agendacommissie OOGO.
 • Aanvraag subsidie HB.
 • Werkoverleggen met Gert.
 • Vergadering met de ontwikkeltafel monitoring.
 • Startbijeenkomst HIA.
 • Vragen sprekers teamlezing, leerteambijeenkomst, HB-netwerk.
 • Kennismaking met de andere verbanden in het kantoor.
 • Beleidsbespreking Loket.
 • Schoolbezoeken.
 • OOGO in Tiel.
 • RC-vergadering voorbereiden en uitvoeren.

In de achterliggende weken heb ik mooie inhoudelijke gesprekken morgen voeren. Bv met de beleidsmedewerkers en wethouders in Tiel over ‘normaliseren’. Maar ook een goed gesprek op een school over de uitdagingen in het onderwijs. Van nadenken over de doelen van het OSP en daar passende sprekers bij zoeken tot het bestuderen van de kengetallen. Kortom veel afwisseling en uitdaging, allemaal verbonden aan passend onderwijs.

Dit jaar hoop ik alle scholen te bezoeken en nader met jullie kennis te maken. Mocht je vragen hebben of iets willen delen dan hoor ik het graag.

Hartelijke groet, Mirjam Floor