Achterliggende jaren hebben verschillende mensen in regio midden de opleiding gevolgd tot HB-specialist. Bijna iedere school in onze regio heeft een specialist in huis met een hart wat extra hard klopt voor deze doelgroep. Al verschillende jaren ontmoeten de HB-specialisten zich op het netwerk van de regio. Ook het komende schooljaar staan deze bijeenkomsten speciaal voor hen weer gepland om elkaar te ontmoeten en met en van elkaar te leren.

Daarnaast organiseren we in de regio dit jaar een aantal andere momenten waarop ontmoeting en scholing plaats vindt rondom (hoog)begaafdheid:

OA-netwerkbijeenkomst (hoog)begaafdheid

In de jaarplanning 2024-2025 staan twee bijeenkomsten gepland waar we de onderwijsassistenten voor uitnodigen die werken met de (hoog)begaafde leerlingen van onze scholen. Deze bijeenkomsten vinden plaatst in Veenendaal. Tijdens deze twee ochtenden combineren we theorie en praktijk. Hoe geef je de juiste begeleiding en welke extra uitdaging is passend?

Intervisie voor leerkrachten

Heb jij een leerling in de bovenschoolse plusklas? Dan zijn deze twee online intervisie momenten voor jou! Je maakt kennis met andere leerkrachten en bespreekt met elkaar vragen die er zijn rondom de begeleiding van deze leerlingen in de klas. Deze online intervisie wordt vormgegeven door Martine Blonk, o.a. docent van de Post HBO (hoog)begaafdheid en differentiatie.

Symposium PO-VO (hoog)begaafdheid D.V. 26 maart 2025

We organiseren samen met het RefSVO voor de tweede keer een symposium rondom het thema (hoog)begaafdheid voor iedereen die meer wil weten over deze doelgroep.

Door het ontvangen van de subsidie kunnen we het onderwijs aan de (hoog)begaafde leerlingen een impuls geven in de regio. Dat kan de volgende gedachte oproepen: “we hebben niet alleen (hoog)begaafde leerlingen op school, sterker nog het gaat om een redelijk klein percentage’. En dat klopt! Maar het mooie is, dat wat goed is voor de (hoog)begaafde leerling goed is voor alle leerlingen. Vraag dat maar aan de HB-specialist in jullie school, die kan jullie daar alles over vertellen!