Elke regio voert het beleid van het OSP in de eigen context uit. Informatie hierover is te vinden op de pagina’s van de vier regio’s. De loketfunctie is in de regio belegd. Algemene informatie over de loketfunctie  is te vinden op de pagina van Het Loket.

Regio Noordoost

De regio Noordoost omvat de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Flevoland en Gelderland (boven de A1). Binnen regio Noordoost participeren 37 basisscholen en 3 vestigingen voor gespecialiseerd onderwijs.

Regio Midden

De regio Midden omvat de provincies Gelderland (meest onder de A1) en het oostelijke deel van Utrecht. Binnen regio Midden participeren 39 basisscholen en 4 vestigingen voor gespecialiseerd onderwijs.

Regio Randstad

De regio Randstad omvat de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht ten westen van de A12/A2 en het noordelijk gedeelte van de provincie Noord-Brabant. Binnen regio Randstad participeren 57 basisscholen en 8 vestigingen voor gespecialiseerd onderwijs.

Regio Zeeland

De regio Zeeland omvat de provincie Zeeland. Binnen regio Zeeland participeren 29 reformatorische basisscholen 2 vestigingen voor gespecialiseerd onderwijs.